Budavári Palotakoncert hétfőn este 21,15 órától az M1-en

Az augusztus 10-én megrendezett Budavári Palotakoncert minden várakozást felülmúló sikert aratott. A Budai Vár elegáns Oroszlános udvarában tartott operett gála telt házzal, közel kétezer néző előtt debütált a Budapesti Operettszínház művészeivel.

Palota 4

Az idén először megrendezett gálaest igazi kuriózum volt, hiszen a budapesti színházi évad nyári csöndjében ez az első ilyen nagy volumenű szabadtéri rendezvény. A színvonalas programot Kerényi Miklós Gábor rendező és az Operettszínház művészei garantálták, akik ezúttal, külön erre az estére összeállított műsorral kedveskedtek a nézőknek.

„A Palotakoncert kezdeményezőinek felkérésére örömmel mondtam igent – meséli a Budapesti Operettszínház főigazgatója -, mert hiszem, hogy a magyar operett-játszás hungarikum, és a Budai Vár csodálatos környezetet teremt ennek az örökké fiatal műfajnak.” A műsorban valódi klasszikusok kaptak helyet: Osvárt Andrea, az est háziasszonya a Marica grófnőtől a Csárdáskirálynőn át egészen a Denevérig számtalan csodálatos melódiát konferálhatott fel az oroszlánok által őrzött udvarban.

A rendezvény újdonságának köszönhetően számtalan külföldi koncertszervező és újságíró foglalt helyett a nézőtéren. Kálmán Yvonne, Kálmán Imre lánya is eljött, akit lenyűgözött a helyszín és a műsor: „Remek kezdeményezésnek tartom a Palotakoncertet, főleg, hogy ilyen nagyszabású gálát ritkán látok utazásaim során”.

A gálában részt vesznek: Fischl Mónika, Frankó Tünde, Dancs Annamari, Bordás Barbara, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dolhai Attila, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, , Faragó András, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Kállay Bori és Brasch Bence, a Budapesti Operettszínház Balettkara. Az est ötletgazdája: Nacsa Olivér

Az eseményt rögzítette a közmédia, így az operett gála kivételes hangulatát a tévénézők is átélhetik az m1-en, augusztus 19-én, este, román idő szerint 21,15 órakor..

Share this post

PinIt
scroll to top