Dancs Annamari Böjte Atya Gyermekotthonában énekelt

Dancs Annamari a Budapesti Operettszínház énekese ha csak teheti hazautazik Erdélybe, hogy a koncertmeghívásainak eleget tegyen. Legutóbb egy különleges felkérésre mondott határozott igent: az énekes, aki az elmúlt években is gyakran vállalt jótékonysági fellépéseket, most Böjte Csaba testvér szovátai Gyermekotthonában lépett fel, közel 200, nehéz sorsú kisgyerek legnagyobb örömére.

201307074262

Böjte atya és a Szent Ferenc alapítvány az elmúlt 20 évben több, mint 5000 hátrányos helyzetű, éhező gyereknek adott lehetőséget egy új életre, otthont, élelmet, szeretetet és törődést biztosítva nekik, és mára Erdély-szerte 72 gyermekotthonban 2500 gyermekről gondoskodnak.

– Amikor felkértek, hogy a szovátai Gyermekotthonban szervezet egy hetes tábor megnyitóján énekeljek, azonnal igent mondtam – meséli Annamari. – Csaba testvér nagy tisztelője vagyok, az ő missziója példaértékű mindannyiunk számára. Én az élettől, a színpadtól, a közönségtől annyi szépet, annyi örömet kaptam, hogy ezt én úgy gondolom tovább kell adjam, a dal, a zene örömét mások is érezzék. Az a ragaszkodás, az a szeretet, amit én az ilyen fellépéseken ezektől a gyerekektől kapok, az nekem is egy lelki táplálék, ami erőt ad a továbbiakban.

201307074288

Annamari elmondása szerint ritkán izgul a fellépések előtt, most mégis elszorult torokkal, könnyeivel küszködve kezdte műsorát: – Csaba testvér miséje után bemutattak a gyerekeknek, és az egyik kislány , meglepetésként elénekelte az Édesanyám c. saját szerzeményemet, amit én évekkel ezelőtt az anyukámnak írtam. Potyogtak a könnyeim, és alig bírtam énekelni ezek után, tudva azt, hogy ez a csengő hangú kislány árva,és mégis az anyukájához énekel…

A fellépés vastapssal, megannyi autogrammal és közös fotóval zárult. Annamari ígéretet tett, hogy ha ideje engedi, akkor bármikor szívesen segít dalaival, legyen szó táborról, gyűjtésről vagy bármilyen eseményről. Böjte atya erre frappánsan csak azt felelte, hogy vigyázzon a művésznő az ilyen kijelentésekkel, mert őt egyszer meghívták a családjával egy lakodalomba, és hát az is megfontolandó volt, hisz az ő családja elég népes, a maga 2500 gyerekével.

IMG_2789

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top