Jönnek az Androidos Nokia-telefonok

Hivatalosan is bejelentette a Nokia három új androidos telefonját, a Nokia X-et, az X+-t és az XL-t hétfőn, a Mobile World Congress keretén belül Barcelonában.

Fotó: Nokia

Fotó: Nokia

A Nokia X-nek és X+-nak 4”-es, az XL-nek pedig 5”-es a kijelzője, Az X-nek és az X+-nek 3 MP-es, az XL-nek 5 MP-es hátsó kamerája van, és mindhárom okostelefonban 1 GHz-es duplamagos Snapdragon 8225 processzor dolgozik. Az új modellek ráadásul meglehetősen olcsók, az X 89 euróba, az X+ 99 euróba, az XL 109 euróba kerül majd, és a vásárlók 1 hónapnyi ingyenes Skype-hívási lehetőséget és 10 GB-nyi ingyen OneDrive tárhelyet kapnak.

Az elképzelés az, hogy ezekkel az olcsó androidos készülékekkel ismertessék és szerettessék meg az emberekkel a Nokiát és a Microsoft-szolgáltatásokat, és a felhasználók idővel váltsanak a teljes Windows Phone élményt nyújtó Lumiákra.

Az X modellek az Android átalakított változatát futtatják, ez azt jelenti, hogy lehetőség nyílik az androidos alkalmazások letöltésére, de a felület maga másképp néz ki mint a megszokott Androidnál, és a Google-szolgáltatások helyett a Microsoft különböző szolgáltatásait használja.

Stephen Elop, a Nokia első embere szerint, az új termékcsalád legalább egymilliárd embert fog a Microsoft felé fordítani.

Share this post

PinIt
scroll to top