Kedden kap utoljára hivatalos biztonsági frissítést a Windows XP

Előzetes bejelentéseknek megfelelően április 8-tól megszűnnek a hivatalos biztonsági frissítések a Windows XP-hez. Ma utoljára kap hibajavításokat a Windows XP és az Office 2003, ezt követően az operációs rendszer és az Office említett kiadásának megszűnik a támogatása, így a későbbiekben jelentkező sebezhetőségekre már nem lesz gyógyír.

A Microsoft összesen négy biztonsági közleményt ad ki az áprilisi hibajavító kedden. Az összes jelenleg támogatott kiadás frissülni fog, a Windows XP is megszabadul még egy fontos veszélyességű hibától, mielőtt hivatalosan végleg visszavonul, és az Internet Explorer is kap egy újabb frissítést.

A Microsoft 2001-ben adta ki a Windows XP-t, ami nagy sikert aratott. Azóta temérdek javítás, biztonsági frissítés és frissített verzió érkezett hozzá, április 8-tól azonban nem érkeznek hozzá javítócsomagok. A Microsoft már többször leszögezte, hogy nem adnak további terméktámogatást a Windows XP-hez. Ennek ellenére az asztali számítógépek 20-30 százalékán még mindig az XP fut. Ugyanakkor a mai napig használják rendőrségeken, bankokban, jogi irodákban, éttermekben vagy iskolákban is. A romániai közintézmények 70 százalékában használnak XP-t.

Share this post

PinIt
scroll to top