Lezárult az Oscar-szavazás

Lezárult az Oscar-szavazás: az amerikai filmakadémia tagjainak kedd estig kellett leadniuk voksaikat a 24 kategória legjobbjaira.

oscar

Az amerikai Filmművészeti és Tudományi Akadémia (AMPAS) több mint hatezer tagja postán, illetve tavalytól már interneten is eljuttathatja szavazatait, amelyeket a PricewaterhouseCoopers könyvvizsgáló cég dolgoz fel. Az, hogy az egyes kategóriák jelöltjei közül ki kapja meg a díjat, vasárnap derül ki, a 86. alkalommal megrendezett Oscar-gálán a hollywoodi Dolby Színházban.

A szabályok tavalyi megváltoztatásának köszönhetően, idén először szavazhatott a teljes akadémiai tagság mind a 24 kategória győztesére. Megszűnt az a gyakorlat, hogy néhány kategóriában csak az adhatta le voksát, aki a szavazás előtt részt vett bizonyos kategóriák jelöltjeinek filmszínházi vetítésén, mivel a filmakadémia a szavazás előtt a teljes tagsághoz eljuttatta a szóban forgó öt kategória – az idegen nyelvű filmek, a rövid dokumentumfilmek, a dokumentumfilmek, az animációs rövidfilmek és az animációs kisjátékfilmek – Oscarra jelölt alkotásait DVD-n.

Share this post

PinIt
scroll to top