Marosvásárhelyen van Románia legjobb szállodája

A marosvásárhelyi Hotel Privo az ország legjobb szállodája 2017-ben a TripAdvisor utazóközösségének véleménye alapján. Második helyre a brassói Hotel Kronwell, harmadik helyre a bukaresti Hotel Epoque került a világ legnagyobb turisztikai ajánló oldala szerint.

A marosvásárhelyi Hotel Privo nem először kapott ilyen jellegű elismerést. Korábban választották a világ legjobb luxus dizájszállodájának is.

A Hotep Privo 2014-ben nyílt meg, Marosvásárhelyen a Dózsa György utcában található. Az szecessziós stílusú Csonka-villa kiegészítéseként épült negyvenszobás épületet úgy tervezték, hogy annak minden szobájából legyen rálátás a Csiszár Lajos által megálmodott hatszobás villára.

A szálloda 7 millió eurós befektetésből épült. Az Alina Plopeanu tulajdonában lévő létesítményt a kolozsvári DE3 Architects tervezte.

A Travelers’ Choice Awards részeként odaítélt díjakat a Tripadvisor szerkesztői a turisták visszajelzései és véleményei alapján ítélik oda. A már 15 éve létrehozott díjakat a Tripadvisor több kategóriában is odaítéli, több mint 100 ország legjobb szállodái mellett a világ legjobb szállodája és legjobb luxushotelje címet is kiosztják.

Idén a világ legjobb szállodájának egyébként az Aria Hotel Budapestet választották. A szálloda egyik különlegessége, hogy mind a négy szárnya különböző, zene által inspirált szobákat és lakosztályokat kapott. Az épület belsőépítészeti terveit Varró Zoltán dizájner készítette.

A szálloda minden egyes szobája zenei nagyságokat és legendákat ünnepel az opera, a klasszikus zene és a kortárs jazz világából.

Forrás: Pénzcsinálok/Transindex

Share this post

PinIt
scroll to top