Segesvári lelkipásztor: „Senki nem születik homoszexuálisnak. Tetszik, nem tetszik, ez van és kész!”

Javában zajlik a 27. Tusnádfürdőn évről-évre megrendezésre kerülő szabadegyetemi tábor. Míg a délelőtti órákban számos előadásra látogathatnak el a táborozók, addig esténként változatos stílusú koncertek várják az érdeklődőket.

Több előadó is foglalkozik a legaktuálisabb társadalmi kérdésekkel, problémákkal. Paizs József segesvári lelkipásztor „Szexuális zavarok, avagy mitől van 50 árnyalata a szürkének” címmel tartott előadást, amelyen több érdekes dolog is elhangzott. A lelkész már beszéde elején hangsúlyozta, hogy örül, hogy az egyháznak vannak jogászai, mert egyes kijelentései miatt biztosan a törvény előtt fog felelni.

A felvezetőt követően rögtön egy meghökkentő mondatot hallhatott a közönség: „Senki nem születik homoszexuálisnak. Tetszik, nem tetszik, ez van és kész!” – mondta. Kifejtette, hogy hiábavaló a homoszexualitással szolidarizáló tüntetések (gay pride-ok) szervezése, ugyanis fölösleges a betegség genetikai okairól beszélni.

“Szerintem betegség. Viszont van egy jó hírem: mint minden betegség, ez is gyógyítható, kezelhető” – erre e megfogalmazásra már felkapták egyesek a fejüket. Elmondta, hogy a terapeutának, akitől ő maga is tanult, Németországban bevonták az engedélyét, mivel homoszexuálisokat próbált kezelni és gyógyítani, néhány esetben sikeresen. Szerinte a 3-5 éves kor a kritikus periódus, mert ebben a korban küzdenek meg a gyerekek az ödipális konfliktussal, ami perdöntő lehet a nemi identitás kialakulásában. Úgy gondolja, hogy ilyenkor a fiúk probálják apjukat utánozni, tetszelegve édesanyjuknak, a lányoknál pedig fordítva.

A későbbiekben felszólította a szülőket: “Ölelgessétek 3-5 éves fiaitokat, mert ha nem, akkor egy idegen férfi fogja ölelgetni őket.” Paizs szerint az apai szeretet pótolhatatlan, továbbá ennek hiánya okozza az öngyilkosságok többségét is a melegek esetében. Elmondta, hogy a társadalom által megfogalmazott kritika még büszkébbé teszi a homoszexuálisokat.

A lelkész szerint a betegséggel küzdők száma egyre nagyobb lesz. Szerinte a fiú-és leányiskolák rendszere rendkívül hatékony volt, mivel olyan emberek jöttek onnan ki, akikre építhetett a társadalom.

Paizs József előadása nagyon megosztotta a jelenlévőket, sokan egyetértettek vele, sokan viszont nem tudtak azonosulni szemléletével.

Forrás: Index.hu

Share this post

PinIt
scroll to top