Egyesülne a Domo és a Flanco

Egyesülne az elektromos eszközöket forgalmazó Domo és a Flanco, hogy felvehessék a versenyt a Romániában piacvezető Altex üzletlánccal, tájékoztatott kedden a Ziarul Financiar gazdasági lap.

domo

Iulian Stanciu, a Flanco tulajdonosa, azt nyilatkozta a Ziarul Financiarnak, jó ötletnek tartja az együttműködést, mivel szerinte túl sok elektromos eszközöket forgalmazó üzlet működik jelenleg az országban, és túl kicsi a piac ennyi versenytárs számára. A lap azon kérdésére, hogy a Domo vásárolná-e fel a Flancot, azt mondta, inkább ennek az ellenkezőjét tartja valószínűnek, de nem árult el további részleteket.

A lap beszámolója szerint a Flanco és a Domo már tavaly is tárgyaltak az egybeolvadás ügyében, de konkrét intézkedésekről nem sikerült megegyezniük. Akkor a Flanco tett ajánlatot a Domónak.

Ugyanakkor a Domót közvetetten irányító bolgár üzletember, Tzvetan Vassilev inkább abban érdekelt, hogy felvásároljon egy romániai üzletláncot, amelynek nyomán vetélytársa lehet az Altexnek.

A Domo mintegy száz, a Flanco pedig közel 80 boltot működtet az országban. A Domo üzleti forgalma 2012-ben 126 millió euró volt, a Flanco ugyanabban az évben 137 millió eurós forgalmat jegyzett, az Altex forgalma pedig 254 millió euró volt. Ez azt jelenti, hogy az egyesüléssel a két kisebb csoport enyhén megelőzné a piacvezetőt.

Dan Ostahie, az Altex csoport tulajdonosa jó ötletnek tartaná a Domo és a Flanco összeolvadását, úgy véli, ezzel valós versenytársa lehetne az Altexnek.

Share this post

PinIt
scroll to top