Egymás után döntöget pénzügyi rekordokat a Facebook

A világ lakósságának negyede rendelkezik Facebook-profillal, és úgy néz ki évről évre egyre többen csatlakoznak. Az utóbbi egyetlen év alatt 15%-al bővült a felhasználók száma, így elérte az 1,7 milliárdot. Júniusban 1,13 milliárd volt azoknak a száma, akik napi szinten előszeretettel használták az applikációt. Ez azonban még nem minden, ugyanis a felhasználók számával arányosan a pénzbevétel is rohamosan nő.

facebook-messenger

A közösségi háló az idei év második negyedévében minden várakozást felülmúlva, 2 milliárd dolláros profitot termelt. Ez azért számít rohamos növekedésnek, mivel a vállalat profitja – amit általában negyedévek szerint mérnek – alig fél éve haladta meg az 1 milliárd dollárt. Ennek hatására a Facebook-részvények máris 5%-ot drágultak, a vállalat értéke pedig meghaladja a 353 milliárd dollárt.

Ezt az összeget tekintve, úgy tűnik, telitalálat volt a vezetőség részéről, amikor úgy döntöttek, nagyobb hangsúlyt fektetnek a mobil eszközök hirdetési piacára. Ugyanis akik naponta használják az alkalmazást, 91%-ban valamilyen okos készülékről lépnek fel, a legfrissebb negyedéves bevételek 84%-a pedig éppen a mobilos hirdetésekből származik.

A negyedéves jelentésből az is kiderül, hogy a Facebook már a következő nagy stratégiai feladatra koncentrál, ennek részeként egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a videótartalmakra is. Mark Zuckerberg több ízben említést tett arról, hogy a cég szolgáltatásainak középpontjában a videó áll, ezért a tervek szerint a hírvonalat megjelenítő algoritmus a jövőben a videókat fogja előnyben részesíteni.

Share this post

PinIt
scroll to top