Megszűnik a Pro Sport sportújság

Újabb román lap szünteti meg a nyomtatott kiadását, miután a Pro Sport című sportújság tulajdonosai úgy határoztak, december 9-től csak az elektronikus kiadást tartják fenn.

prosport

A Pro Sport heti mellékletté alakul át, amely a Ziarul Financiar című vezető román gazdasági-pénzügyi napilap részeként jelenik majd meg heti egy alkalommal, de már nem önálló újságként. A gazdasági napilap – akárcsak a Prosport – a Mediafax Group nevű kiadóvállalat tulajdonában van.

A Pro Sport volt Románia első sportújságja, amely teljes egészében színes oldalakkal jelent meg a piacon az 1990-es évek közepén. A napilap több mint 15 évig volt a nagyobb hagyományokkal rendelkező Gazeta Sporturilor című konkurens szaklap riválisa.

A sportnapilapok piacát ez a két újság uralta. Az olvasókért vívott küzdelemből a Gazeta Sporturilor került ki győztesként, amely a román BRAT auditáló cég egyik nyári jelentése szerint mintegy háromszor több példányt adott el átlagban havonta az idei első negyedévben, mint a Pro Sport. Ez utóbbiból a vizsgált időszakban havonta átlagban 10-12 példány kelt el.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    A kiadó már második lapja nyomtatott változatát szünteti meg, miután 2011 márciusában hasonlóan döntött a Gandul című országos napilapról, amely ma kizárólag hírportálként működik.

    Az elmúlt három évben Romániában folyamatosan csökkent a nyomtatott újságok eladási példányszáma. A 2008-as nemzetközi gazdasági válság kezdete óta Romániában a Cotidianul című napilap volt még kénytelen visszaszorulni az online felületre, miután a nyomtatott lap kiadására már nem akadt vállalkozó, a Gardianul és a Ziua című napilapok pedig megszűntek.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top