Sok áruház november 22-én tartja a Black Friday-t

Az idei fekete péntek november 29-ére esik, de ahogyan tavaly is, most is több elektronikai cikket forgalmazó cég változtatott az időponton, előhozta vagy meghosszabbította azt.

black-friday

Egy héttel előhozta a kedvezményes vásárlás időpontját például az eMag, a Flanco és az evoMag is, így november 22-én érdemes böngésznünk a kínálatot. Iulian Stanciu, az eMag vezérigazgatója, a Flanco tulajdonosa indoklása szerint ugyanis „az emberek nem egy bizonyos napon akarnak Black Fridayt-t, hanem egyszerűen csak Black Fridayt akarnak”.

A kedvezmények bizonyos termékek esetében akár a 80%-ot is elérhetik.

Az Egyesült Államokból elterjedt hagyomány lényege, hogy a nagy karácsonyi bevásárlás kezdetén hatalmas árkedvezményekkel lehet háztartási cikkeket, elektronikai termékeket vásárolni, különösen az internetes áruházakban.

Ugyanakkor nem csupán laptopot vagy fényképezőgépet vásárolhatunk olcsóbban, idéntől a mobilszolgáltatók, turisztikai irodák és egyes ingatlanügynökségek is kínálnak kedvezményeket, valamint ruházati cikkeket, illatszereket, könyveket is be lehet szerezni olcsóbban. A kedvezményes vásárlás további részleteiről, a résztvevő áruházakról a http://www.black-friday-romania.ro/ oldalon található több információ.

Amerikai hagyomány szerint a hálaadást követő péntek a nagy karácsonyi bevásárlási szezon kezdete. Mivel a hálaadás november negyedik csütörtöke, ezért a fekete péntek minden évben november utolsó pénteke. A fekete péntek kifejezés a sűrű forgalomra utal, ezen a napon a boltok hagyományosan hatalmas kedvezménnyel kínálják áruikat. Az Egyesült Államokban a tavalyi Black Friday alatt a vásárlások értéke elérte a 11,2 milliárd dollárt.

Forrás: Transindex.

Share this post

PinIt
scroll to top