„Háborút indít” Florea az RMDSZ-es miniszterek ellen

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere felgyorsítaná a területi újraszervezés kapcsán bekövetkező deszcentralizációt csakis azért, hogy megszabaduljon egyes miniszterek hátráló döntéseitől.

Pontosabban, a városvezetőnek a környezetvédelmi miniszterből és a kulturális miniszterből lett végképp elege, ugyanis a tárcavezetők többször is meggátolták Floreát bizonyos akciók végrehajtásában.

Dorin Florea a ma tartott sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, feltétlenül szükséges a területi újraszervezés, hogy ne függjön annyira a helyi közigazgatás a Minisztériumtól. Jelenleg ugyanis vannak olyan kérdések, amelyekben elengedhetetlen a miniszterek jóakarata. És elfogadhatatlan, hogy még mindig egy miniszter golyóstollán múlik egy helyileg fontos döntés – hangsúlyozta ki a polgármester.

Florea nem habozott újra megemlíteni, hogy a környezetvédelmi miniszter ellentmondott a Somos tetői terelőút megvalósításának, és hogy nem engedélyezi a fák kivágását Marosvásárhelyen. Arról is említést tett, hogy a kulturális miniszter sem hagyta jóvá Iuliu Hossu mellszobrának a felállítását a városban, mivel az túlságosan hasonlít Şagunához.

A polgármester szerint, ha valaki Románia minisztere, akkor kezelje egyenrangúan úgy a románokat, mint a magyarokat. A két RMDSZ-es miniszter ugyanis – Florea meglátása szerint – megfeledkezik arról, hogy az itteni román nemzetiségűeket is képviseli.

Mi több, Marosvásárhely polgármestere levelet küldött a kormányfőnek a deszcentralizációra nézve, amelyben nem felejtette el beleírni azt sem, hogy a kulturális és a környezetvédelmi miniszter igencsak ragaszkodik a központi hatalomhoz, ezáltal pedig meggátolja egyes közigazgatási intézmények normális működését.

Fotó: Erdély Online honlapja

Share this post

PinIt
scroll to top