„Lévay Szilveszter” Nemzetközi Musical Énekverseny elődöntője Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hamarosan – idén tavasszal, mint társrendező egy nagyszabású megmérettetés elődöntőjének ad helyet. Lévay Szilveszter világhírű, Grammy-díjas magyar komponista, megannyi sláger és nagysikerű musical (Elisabeth, Mozart!, Rebecca, Marie Antoinette) szerzője, valamint a 2010 augusztus 20.-i ünnepi zeneszám, az Összefogás Dalának komponistája. Szülővárosa, Szabadka és a Budapesti Operettszínház a szerző nevével fémjelzett Nemzetközi Musical Énekversenyt hirdetett meg, melyre 2011 március 31-ig lehet jelentkezni. A verseny célja, hogy lehetőséget kínáljon a világ legkülönbözőbb országaiból, városaiból érkező tehetséges fiatalok megmérettetésére, elsősorban a világhírű, magyar származású zeneszerző művein keresztül.

A Lévay Szilveszter Musical Énekversenyre női szóló, férfi szóló és karakterénekes kategóriákban lehet jelentkezni. Hölgyeknél a korhatár 18-26 év, férfiak esetében pedig 18-30 év, de egyéni kérelem alapján, különleges esetben a verseny zsűrije felmentést adhat. A jelentkezéshez nem feltétel a konzervatóriumi, színművészeti vagy zeneművészeti főiskolai végzettség, csak részletes szakmai életrajz, fénykép és a jelentkezési lap hibátlan kitöltése szükséges.

Az elődöntőkre európai és ázsiai városokban – Budapesten, Bécsben, Münchenben, Prágában, Bukarestben, Érsekújváron, Marosvásárhelyen, Londonban, Szentpéterváron, Tokióban, Szöulban, valamint Lévay Szilveszter szülővárosában, Szabadkán kerül sor, a helyi partnerintézmények szervezésében 2011 április 1 és május 15 között. Az érdeklődőknek arra a helyszínre kell a jelentkezéshez szükséges adataikat e-mailben elküldeni, ahol az elődöntőn részt kívánnak venni. Itt két szabadon választott musicaldalt kell előadniuk a zsűri előtt.

A várhatóan több száz, sőt, több ezer jelentkező közül mintegy százan jutnak a szabadkai középdöntőbe (2011 június 29-30), majd húszan a döntőbe, melyre 2011 július 1.-jén kerül sor a Szabadkától néhány kilométerre található gyönyörű üdülőváros, Palics Szabadtéri Színpadán. Itt már természetesen a döntősöknek Lévay Szilveszter musicaljeiből kell szólókat és duetteket énekelni a neves szakemberekből álló zsűri előtt. Ez a grémium dönt majd a pénzdíjakról (I. hely: 5000 EUR, II. hely: 3000 EUR, III. hely: 2000 EUR, kategóriánkénti különdíj: 1000 EUR), a szakmai elismerésekről (fellépési lehetőségek Budapesten illetve a többi szervező városban), valamint az értékes tárgyjutalmakról. A döntőn Lévay Szilveszter az általa választott versenyző számára különdíjat ad át.

További információkért látogassanak a verseny hivatalos honlapjára (www.levaymusicalcomp.com) vagy a társszervező Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem internetes oldalára (www.uat.ro), ahol az elődöntőre való jelentkezéshez szükséges e-mail címeket is megtalálják (targumures@levaymusicalcomp.com).

Share this post

PinIt
scroll to top