„Összecsapnak” a szakácsok, pékek és cukrászok a President szállóban

A Gastropan keretén belül valódi étel-italpárbajra számíthatunk. A helyi, hazai és külföldi konyhamesterek ugyanis holnaptól vasárnapig a President szállóban csillogtathatják meg tudásukat és művészi képességeiket, az általuk elkészített főfogások, gyümölcs- és zöldségalkotások, sütemények, édességek és koktélok formájában.

Az idén március 17. és 20. között megszervezésre kerülő Gastropan – Nemzetközi Gasztronómiai Kiállítás immár a harmadik alkalomhoz érkezett. A szervezők szerint az eddigiek közül a mostani rendezvény lesz a legnívósabb: több mint 90 bel- és külföldi vállalat lép fel a közel 4000 négyzetméteres kiállítótéren.

Váradi Erdős Ildikó, a kiállítás igazgatója úgy nyilatkozott, ez az a rendezvény, amelyen szembesülhetünk, mit is jelent valójában a gasztonómia. A kiállítók ugyanis a legújabb specialitásaikat hozzák, a legvonzóbb és legművészibb formában. Hozzátette, a rendezvényre körülbelül 8000 látogatóra számítanak.

A színvonalas étel- és italköltemények mellett versenyek is várják a résztvevőket: egyrészt díjazni fogják azt a kenyeret, amely megőrzi úgy a hagyományt, mint a jellegzetes román elkészítési módot – bizonyságot téve az aktualításról. Másrészt pedig minden szakács jelentkezését várják a „Fitogtasd meg a képességeidet” versenyre, amely során az értékes kupák és díjak mellett akár népszerűségre és a szakma elismerésére is szert tehetnek a versenyzők.

A 2011-es Gastropan ugyanakkor sort kerít az „Ember és a kenyér” elnevezésű fotókiállításra is, amelyen a látogatók a 2010-es Kenyér Világnapja alkalmából készített 30 nyertes fényképet tekinthetik meg.

A rendezvény holnap és szombaton 10 és 18 óra között, vasárnap pedig 10-től 17 óráig várja a látogatókat. A belépés díjtalan.

Share this post

PinIt
scroll to top