„Nagytakarítás” a Megyei Lakosságnyilvántartónál

A Megyei Rendőrség és a Megyei Lakosságnyilvántartó Hivatal közös akciójának eredményeképpen, idén 600 személy került be a nyilvántartásba, ugyanakkor további 9000 Maros megyei nem rendelkezik aktuális személyi igazolvánnyal.

A Maros megyei Lakosságnyilvántartó Hivatal 2011 első két hónapjában átfogó ellenőrzést hajtott végre. Ennek értelmében a hatóságok igyekeztek arra bírni az illető személyeket, hogy készíttessenek személyit. A rendőrség átadta a hivatalnak a személyi igazolvánnyal nem rendelkező polgárok listáját, a hivatal pedig írásban szólította fel őket arra, hogy helyezzék magukat ismét a nyilvántartásba, és ezáltal a törvény alá.

Cristian Chera, a Megyei Lakosságnyilvántartó Hivatal végrehajtó igazgatója úgy nyilatkozott, minden polgárnak kötelessége, hogy a határidő leteltét követő 15 napon belül megkeresse a nyilvántartót azért, hogy új személyi igazolványt kaphasson. Ez a szabály a 14 évet betöltőkre is vonatkozik – egészítette ki az igazgató.

Chera hozzátette, jelenleg közel 9000 Maros megyeinek nincs érvényes személyi igazolványa. A hivatal pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy minden érintettet bevegyen a nyilvántartásba.

A Lakosságnyilvántartó szerint ahhoz, hogy egy új személyi igazolvány birtokába jussunk, szükségünk van a következő iratokra: családi állapotot bizonyító okirat, lakásszerződés (adásvételi szerződés, illetve Telekkönyvi Kivonat, amely nem régibb 30 napnál), valamint az érvénytelen személyi igazolvány.

További információkért a 0265 250 391-es és 0265 218 366-os telefonszámok egyikét kell tárcsázni.

Share this post

PinIt
scroll to top