1.003 államilag támogatott hely a marosvásárhelyi egyetemeken

A 2012-2013-as felvételi időszakra 1.001 államilag támogatott helyet hagyott jóvá a felsőoktatásban a román kormány Maros megyében.

A helyeket három marosvásárhelyi felsőoktatási intézmény osztja meg: a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen 458 állami helyre lehet felvételizni, a Petru Maior Egyetemen 459, míg a Művészeti Egyetemen 86 állami hely várja a hallgatókat.

Figyelembe véve az előző évek államilag támogatott helyeit, jelentős változások idén sincsenek a helyek számát tekintve, a Petru Maior Egyetemen hat államilag támogatott hellyel van kevesebb.

Az összes államilag támogatott helyek közül 39 ösztöndíjas hely van a Moldvai Köztársaság diákjainak, 13 a moldvai fiataloknak, akik Romániában tették le az érettségi vizsgákat és 29 hely a roma nemzetiségűeknek.

A helyek számát a Hivatalos Közlönyben jelentették meg. Országos szinten 62.000 államilag támogatott helyet biztosítanak a tovább tanulni akaró diákoknak, a legtöbb államilag támogatott hely Bukarestben és Kolozsváron van.

Share this post

PinIt
scroll to top