1-től 3 évig terjedő büntetést rójanak ki az állatkínzókra

A képviselőház mezőgazdasági bizottságának keddi javaslata szerint egytől három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják az állatkínzókat.

1-től 3 évig terjedő büntetést rójanak ki az állatkínzókra

Az alsóház mezőgazdasági bizottsága a 2004/205-ös állatvédelmi törvényt módosító javaslat kapcsán ajánlotta, hogy az állatkínzásért eredetileg kiszabott, három hónaptól egy évig terjedő büntetés időtartamát növeljék meg egytől három évre. Állatokon végzett indokolatlan sebészeti beavatkozásokért (farokcsonkításért, fogak lecsiszolásáért stb) ugyanakkor három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztést vagy 1.000 lej és 5.000 lej közötti pénzbüntetést javasolt a szakbizottság – tájékoztatott annak elnöke, Alexandru Stănescu.

Visszaeső állatkínzóknak egytől öt évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak majd ki, amennyiben a parlament megszavazza a bizottság javaslatát.

„Ha az utóbbi három évben már követett el az illető ilyen jellegű törvénytelenséget, akkor sokkal nagyobb, öt évig terjedő büntetést fog kapni, és öt évig az állattartástól is eltiltják” – mondta Stănescu.

A mezőgazdasági szakbizottság által javasolt szöveg a jogi bizottság elé kerül, majd a képviselőház plénuma szavaz róla.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top