10 lejjel idén is jóllakhatunk a Félszigeten

A vendégátókból sincs hiány a tízedik Félsziget Fesztiválon! Az „étkezdék” egész sora várja a megéhezett félszigetezőket, legyen az csupán egy szendvicsre, lángosra, vagy akár egy jókora adag roston sültre.

Mivel a szórakozás és a korrogó has nehezen fér össze, a vendéglátók idén is gondoskodtak arról, hogy a hagyományos ételek mellett egy-egy ínyencséget is tányérra tehessenek, ha esetleg megunnánk már a gulyást, paprikást, zsiványpecsenyét vagy sültkolbászt.

Haltól elkezdve miccs, kolbász, sertéskaraj, nyársonsült és csirke is pirul a szenen, zöldségsaláta is készül, sültkrumpliról nem is beszélve. Így szinte mindent megtalálunk egy helyen, ami szem-szájnak ingere!

Kezdve a legegyszerűbb „menüktől”, fogyaszthatunk melegszendvicset 4 lejért, hotdogot vagy hamburgert 5 lejért, lángost is 5 lejért, de ha épp gyroshoz vagy kebabhoz lenne étvágyunk, ezeket is megtalálhatuk a Félszigeten felállított sátraknál.

Ha tányérosra vágyunk, arra kérhetünk rostonsültet 6 lejért, és megkóstolhatjuk a ropogós csirkecombokat is, szintén 6 lejért. Ezt megtoldva egy adag sültkrumplival, 3 lejjel kell kipótolnunk a számlát, és ha savanyúságot, például uborkát is kérnénk mellé, akkor összesen 12 lejből már meg is ebédelhetünk.

Amennyiben zaftosabb lakomához lenne étvágyunk, ehetünk gulyást is 10 lejért.

Ezt követően, jöhet a ráadás: palacsinta, kürtös kalács, nyalóka és bonbon közül is válogathatunk. Egy adag palacsintáért 3 lejt, a kürtös kalácsért 10 vagy 5 lejt kérnek, méret függvényében. Főtt kukorica is van, 3 lejért azt is majszolhatjuk, mint ahogy pattogatott kukoricát is ropogtathatunk a koncertek alatt, hideg sör mellé.

Az étvágyhozókból sincs hiány – aromás pálinkát, csapolt és üveges/dobozos sört, de még tequila ízesítésűt is kóstolhatunk az idei Félszigeten, a röviditalok mellett. Természetesen a nem-alkoholizálókra is gondoltak az italok terén: üdítők, jegesteák is kaphatók a pultoknál. Mi több, frissen elkészített, természetes növénykivonatokból (adalékok nélküli) teát is ihatunk, hidegen vagy melegen a tea-sátornál, 6 lej ellenében.

Továbbá, friss gyümölcsöt és zöldséget is vásárolhatunk!

Foto: felsziget.ro

Share this post

PinIt
scroll to top