10 napon belül lesz melegvíz Marosvásárhelyen

Azon marosvásárhelyieknek, akik még a távfűtési és központosított melegvíz-hálózaton maradtak, visszaszolgáltatják a melegvizet, a tervek szerint körülbelül 10 nap múlva.

Claudiu Maior, polgármesteri tanácsadó ugyanis arról tájékoztatta a lakosságot, a Locativ Rt-nek sikerült a napokban megszereznie a működési engedélyt a szolgáltatásra nézve.

A tanácsadó dícsérettel illette a Locativ Rt. képviselőit, ugyanakkor megkérdőjelezte a Helyi Tanács hozzáállását, amely ha gyorsabban mozgott volna, és elfogadta volna az első ajánlatot, közel 30 napja már volna melegvíz Marosvásárhelyen – nyilatkozta Maior.

„Azt hiszem, tíz napon belül a marosvásárhelyieknek lesz melegvizük.” – fogalmazott a tanácsadó.

Maior arról is beszámolt, hogy a következő tanácsülésen szavaznak majd a helyi képviselők arról, hogy anyagi támogatásban részesítsék azon alacsony jövedelemmel rendelkező családokat, akik a szolgáltatás hiányában leváltak a rendszerről.

A hőszolgáltatás által lefedett végleges városrészekről, valamint a gigakalória áráról remélhetőleg a csütörtöki Helyi Tanács-ülésen születik döntés. Maior hozzátette, a becslések szerint körülbelül 1800 lakrész csatlakozik jelenleg a távfűtési rendszerhez Marosvásárhelyen.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top