16 éves fiú szorul külföldi agyműtétre

Az alig 16 éves, marosvásárhelyi Varga Zoltánnál agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok. Sikerült felvenni a kapcsolatot egy németországi klinikával, ahol el tudnák távolítani a tumort, ám a beavatkozás költségei 50 ezer euróra rúgnak, a családnak pedig nincs módja előteremteni a szükséges összeget. Kérik azokat, akik segíteni tudnak, támogassák a családot, hogy megmentsék fiuk életét. A Varga családban már van egy beteg gyerek, Zoltán lánytestvére szellemi és fizikai fogyatékkal él.

„2010 nyarán több alkalommal is szédülni kezdtem, hányingerem volt. Különféle analíziseket végeztek el, amíg a mágneses rezonancia-vizsgálat kimutatta, hogy agydaganatom van. Tavaly októberben 5 órás műtétnek vetettek alá, de mivel nagyon kényes részen helyezkedik el, nem sikerült teljesen eltávolítani a daganatot. A kezdetben 2,8 centis tumor a műtét után 1,4 centisre zsugorodott. Annak ellenére, hogy nem rosszindulatú a daganat, az orvosok azt mondták, hogy újabb és újabb sebészeti beavatkozások szükségesek majd, ugyanis ismét növekedni fog. De meddig bírja egy szervezet az agyműtétek sorozatát?” – áll a Zoltán szerkesztőségünkbe eljuttatott segélykérő levelében.

– Németországban, Hannoverben, az Idegsebészeti Intézetben adottak a feltételek ahhoz, hogy egyszeri beavatkozással eltávolítsák a daganatot. Édesanyámmal idén júniusban felkerestük az intézetet, vizsgálatnak vetettek alá, és kiderült, hogy a daganat február óta 4 millimétert növekedett, de a professzor biztosított arról, hogy meg tudnak szabadítani a tumortól. Három hónap múlva vissza kell térnem újabb kivizsgálásra és be kellene ütemezni a műtétet, ám ez idő alatt össze kell gyűjtenünk 50 ezer eurót. A családom nem tud előteremteni ennyi pénzt, így kérek mindenkit, akinek teheti, segítsen. Egyszerű fiú vagyok, aki soha nem kívánt lehetetlen dolgokat az élettől. Tanulni akartam és bekerülni egy jó nevű középiskolába, ahol el is végeztem a kilencedik osztályt. Az Istenbe vetett hitem, a kitartásom, remélem, segít abban, hogy beteljesítsem az álmaimat – fogalmazott a súlyos beteg fiú.

Akiknek van lehetősége és támogatni szeretné a családot, hogy összegyűjtsék a pénzt gyerekük műtétére, a következő számlákra utalhatják a felajánlott összeget:

a BCR Bankban – Varga Zoltán nevére:

lejben a RO72RNCB0188122499050003 számlaszámra
euróban a RO02RNCB0188122499050002 számlaszámra.

A BRD bankban – Varga Zoltán nevére:

lejben a RO25BRDE270SV63274932700 számlaszámra
dollárban a RO67BRDE270SV63275062700 számlaszámra
euróban a RO63BRDE270SV63275142700 számlaszámra.

Share this post

PinIt
scroll to top