18,3 millió lej értékű hitelt vesz fel a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal

A Maros megyei Tanács mai rendkívüli ülésén döntöttek a hitel felvételéről a tanácsosok. A pénzt egy uniós program megvalósítási összegéhez pótolják, amelyből a város utcáit újítanák fel, modernizálnák.

Claudiu Maior, városunk alpolgármestere elmondta, a hitel kérvényezésének célja az, hogy ne kelljen a megyei költségvetésből elvenni az amúgy is kifizetendő összeget. A pénzt a 2010–2013-as Operatív Regionális Program értelmében kell átutalni a költségek fedezésére – magyarázta az alpolgármester. Példának okáért megemlíti a Jeddi út részleges felújítását, amely maga után von különböző költségeket. Ezek egy részét az Unió fedezi, a másikat a helyi költségvetésből kellene törleszteni. Ezt elkerülendő, hitelt vesznek fel.

Az alpolgármester még hozzátette: ez a 18,3 millió lej egyféle kötelező pótlék, hozzájárulás az Unió által fizetett összeghez a projekt megvalósításának céljából. A felújítási program 9 városi utcát vesz figyelembe, ezek között ott van a Szabadság, a Băneasa, a Hidas utca, valamint a Jeddi út.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top