2 millió euró kell a Sportrepülőtér elköltöztetéséhez

A marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal eladásra bocsátana több fennhatósága alá tartozó területet Marosvásárhelyen, közöttük olyan parcellákat is, amelyeken egyes polgárok házai vannak.

Minderre azért lenne szükség, mert az önkormányzatnak közel 2 millió eurót kell összegyűjtenie, hogy elköltöztethesse a Sportrepülőteret, a helyében megtervezett IMB Kutatási Központ miatt.

Dorin Florea, polgármester úgy nyilatkozott, amennyiben a Helyi Tanács megszavazza a határozatot, bele is kezdenek az árverésbe. Hozzátette, utóbbi időben a város közel 400 hektárnyi területet nyert meg magának. Természetes, hogy a birtokában lévő földekkel megpróbál gazdálkodni, és belőlük pénzt szerezni. Számos olyan területről van szó, amelyre nincs szüksége az önkormányzatnak, és amelyet a polgárok vagy különböző vállalatok is szívesen megvásárolnának. Ezekről tesznek most ajánlatot – magyarázta Florea.

Arról kérdezve a városfőt, hogy így nem jut-e oda a város, hogy végül semmije se marad, azt válaszolta, Marosvásárhely kimeríthetetlen.

Mint ismeretes, az IMB Research körül zajló projekt folyamatban van,  jelenleg azon dolgoznak a kutatók, hogy összesítsék a térségre vonatkozó, lehetséges felderítési projekteket.

Fotó: kissfm.ro

Share this post

PinIt
scroll to top