20 család lelt otthonra az újonnan átadott szociális lakásban

20 család költözhet új tömbházba, a Polgármesteri Hivatal jóvoltából. Az önkormányzat ugyanis befejezte a 20 lakrészt tartalmazó szociális tömbházlakás felépítését.

Összesen 46 személy fog az új tömbházban lakni, azaz olyan családok, akik kénytelenek voltak elhagyni előző lakhelyüket azért, mert a lakást, amelyben eddig laktak, visszatulajdonították egykori birtokosának.

Az új ingatlan földszintből és három emeletből áll. Tegnaptól pedig már megkezdődött a lakrészek átvétele és a beköltözés. A lakók csak bérlőkként tudhatják maguknak a lakrészeket. A havi bérleti díjat a Polgármesteri Hivatal szabja majd meg, a bérlők jövedelme alapján.

Dorin Florea, polgármester úgy nyilatkozott, sikerült az ingatlan körüli munkálatokat a határidőnek megfelelően befejezni. A projekttel 20 olyan családnak nyújthattak segítséget, akik lakás nélkül maradtak. A bérleti díjat is szerény összegre szabják: a jövedelmük 10%-át fizetik majd a bérlők a lakrészekért azért, hogy kevés fizetésből is fenn tudják tartani magukat, valamint a közellátást is fizetni tudhassák – magyarázta Florea.

Hozzátette, a tömbházba beköltözött családoknak megadatik az a lehetőség, hogy életük végéig béreljék a lakrészeket. Mi több, a szülők után akár a gyerekeik is lakhatják az ingatlanokat.

A beruházás összértéke 33 millió lejre emelkedik, amelyet a kormány által adott jutalékból és a helyi pénzalapból tettek ki.

Share this post

PinIt
scroll to top