2011 a rekordok éve volt a WizzAir számára

A WizzAir fapados légitársaság 2011-ben több mint 11 millió utast szállított, ami 15%-os évi növekedést jelent, 2010-hez képest. És az sem meglepő, hogy a WizzAir marosvásárhelyi légibázisának megnyitása csak fokozta a légitársaság fejlődését.

A WizzAir jelenleg 51 járattal képviselteti magát a romániai piacon, amelyeket Bukarestből, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, és Temesvárról indít a világ több városába. 2012-ben pedig újabb két desztináció válik számunkra elérhetővé, mivelhogy a WizzAir kínálata a Bukarest-Verona (Olaszország) és Bukarest-Palma de Mallorca (Spanyolország) járatokkal egészül ki.

Váradi József, a WizzAir fapados légitársaság vezérigazgatója úgy nyilatkozott, a makrogazdasági környezet kihívásainak ellenére, a WizzAir a 2011-es évet sikeresen zárta. A légitársaság által behajtott növekedés ugyanis a legnagyobb értékeket mutatta, az európai légiipar szintjén. Ugyanakkor, a marosvásárhelyi légibázis megnyitása is fontos eseménye volt az elmúlt évnek. Váradi hozzátette, a kiterjesztések idén sem maradnak el, ugyanis a romániai piacon való továbbterjeszkedés a 2012-es évet is meghatározza majd.

Ami a hazai statisztikai mutatókat illeti, 2011-ben a WizzAir légitársaság gépeivel közel 2,7 millió utas repült át a román országhatárokon. Ez 29%-os növekedést jelent, a 2010-es év utasforgalmához képest. Ugyanakkor, a járatok átlagos telítettsége túllépte a 84%-ot, ami szintén fontos eredmény az elmúlt évekhez viszonyítva.

Share this post

PinIt
scroll to top