2011-től nőnek az adók és illetékek

8%-kal emelik jövőtől a különböző adók és illetékek összegeit – erről szavaztak a tanácsosok a ma esti ülésen. Az áremelés szükséges az önkormányzat költségvetésének emeléséhez, valamint a további városi projektek végrehajtásához.

Az újabb plusz-százalékoknak „köszönhetően” 2011. január 1.-től többet kell tehát fizetni az autókért, a lakásért, a földterületekért, az állatmenhelyre bevitt ebek kiváltásáért, és a… válóperért, valamint a temetkezésért is.

Ötszörösére növelik ugyanis a sírásási és temetkezési adót: közel 350 lejbe fog kerülni ezentúl az örök nyugalomba helyezés. Aki pedig sírhelyet szeretne vásárolni 2011-ben, 20 éves határidőre 590 lejért megteheti, és ha a már meglévő sírhelyét 10 évig még birtokolni szeretné, 290 lejt kell fizetnie. Hasonló mértékű árnövekedéssel illették a megőrzési adó, valamint a bel-szállítási adó értékeit is.

A válófélben lévőknek is érdemes még kétszer átgondolni a dolgot, mivelhogy jövőtől 100 lejbe kerül majd a Polgármesteri Hivatalnál zajló válás, az eddigi 55 lej helyett.

De a sok rossz hír után jöjjön egy jó is: továbbra is 10% kedvezményben részesülhetnek mindazok (úgy magánszemélyek, mint magáncégek), akik 2011. március 31.-ig a teljes adó-összeget befizetik az államkasszába – nyilatkozta Dorin Florea, városfő.

Share this post

PinIt
scroll to top