2012-ben is ingyen utazhatnak a nyugdíjasok

A Maros megyei nyugdíjasok jövőben is díjmentesen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökkel. Ugyanakkor, különböző segély-programokba is bevonják a megye nyugalmazott polgárait.

Claudiu Maior, Marosvásárhely alpolgármestere ugyanis tegnap bejelentette, a nyugdíjasokra vonatkozó, tömegközlekedésben alkalmazható kedvezmények, valamint a „Vigyázzunk a nagyanyáinkra” program 2012-ben is folytatódik.

A Romániai Nyugdíjasok Általános Szövetségének Maros megyei kirendeltsége és a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által közösen megszervezett ünnepi rendezvényen az alpolgármester színházbérleteket is osztogatott az egybegyűlt időseknek, úgy a magyar, mint a román tagozat idei évadának az előadásaira.

A rendezvény keretén belül továbbá sor került a novemberben született tagok ünnepélyes felköszöntésére is.

A nyugdíjasok támogatása ezennel még nem ér véget: a Helyi Tanács által megszavazott határozat alapján a nyugalmazott lakosok értékjegyekben is részesülnek, amelyeket gyógyszer, illetve élelem vásárlására használhatnak fel. Jelen pillanatban a szakértők a benyújtott dossziék adatainak a feldolgozását végzik, amelyből kikerül majd a kuponokat ígénylők végleges listája.

Share this post

PinIt
scroll to top