214.000 lejbe került a romániai küldöttségnek az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétele

214.011 lejbe került Románia küldöttségének a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétele – jelentette be kedden Gigel Ştirbu, a képviselőház kulturális bizottságának elnöke.

214.000 lejbe került a romániai küldöttségnek az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétele

Ehhez az összeghez még hozzáadódik a 670.003 lejes részvételi díj.

„Remélem, hogy amikor a közszolgálati televízió (SRTV) tevékenységét kiértékeljük, tekintettel lesznek erre a körülményre. (…) 24 személy utazott el Lisszabonba, közülük csak hatan voltak a zenekar tagjai, további 18-an, élükön Doina Gradea elnök-vezérigazgatóval, egy hosszú city-breaken vettek részt” – hangoztatta Ştirbu.

Emlékeztetett: a SRTV 2017-es tevékenységi jelentése éppen napirenden van a parlament két házának összevont házbizottságában.

Románia 24 tagú küldöttséggel vett részt a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon, köztük az országot a versenyen képviselő hattagú Humans zenekarral.

Doina Gradeán kívül a delegáció tagjai voltak: Cristian Zgabercea – projektmenedzser, Cătălin Căţoiu – producer, Cristian Georgescu – gyártásvezető, Iuliana Marciuc – delegációvezető, Smaranda Vornicu – sajtós, Cristian Acatrinei – sajtós, Gabriel Scîrlet – zenei rendező, Ana Maria Mindu – a küldöttségvezető asszisztense, Aurel Piţigoi, Petre Năstase – rendező, Elena Ştirbescu – újságíró, Liana Damian, Ioana Chiriţă – online&foto, Rodica Puca – stylist, Laura Fronoiu – újságíró, Romeo Stancu – kameraman, Demeter András István – a műsorgyártó igazgatóság vezetője.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a kulturális bizottság elé rendelné a közszolgálati rádió vezetőjét is, szintén bizonyos kiszállások elszámolása kapcsán.

Bogdan Gheorghiu képviselő bejelentette: a közrádiónál is „furcsa dolgok történnek”, ezért benyújtott egy dokumentumot a kulturális bizottság titkárságához, kérve, hogy Georgică Severin elnök-vezérigazgató jelenjen meg a testület előtt, és indokolja meg 15 külföldi kiszállását, köztük a Szöulba és a Palma De Mallorcára tett látogatást.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top