2314 aláírás gyűlt össze a Kultúrpalota termeinek az átnevezése ellen

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Maros megyei szervezetének kezdeményezésére 1801 személy (közülük 513-an online) aláírásával tiltakozott a marosvásárhelyi Kultúrpalota és a Közigazgatási Palota termeinek névadását illetően.

kezirat-alairasAz összegyűjtött és lefűzött kézjegyeket 2013. július 5-én délben Kirsch Attila honosítási irodavezető és Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke iktatta Maros Megye Tanácsánál.

Mint ismeretes, Maros Megye Tanácsa felkérte a megyei képviselő testületet, hogy a Kultúrpalota és a Közigazgatási Palota építtetési centenáriumának alkalmából névadási folyamatot indítványozzanak, hogy mindkét épület nagyterme nevet kapjon.

A testület rendkívüli tanácsülés keretében június 7-én szavazta meg, hogy az említett termek névadását közvitára bocsátja és 30 nap alatt bárki – magánszemély, illetve jogi személy – indoklással ellátott névadási-javaslatot nyújthat be.

Az EMNT megyei és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) városi szervezete köszöni mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a névadás megakadályoztatására vonatkozó kezdeményezést.

Forrás: emnt.org

Share this post

PinIt
scroll to top