25.000 lej büntetést kapott az Azomures, ammónia-szennyezés miatt

25.000 lejre büntette a marosvásárhelyi Azomures Vegyikombinátot a Környezetvédelmi Őrség, azután, hogy múlt héten több mint 20 esetben volt nagyobb az ammónia megengedett légszennyezési koncentrációja.

A levegő ammónia-koncentrációja múlt héten a déli órákban volt a legmagasabb, ekkor több mint négyszerese volt a megengedett értéknek. A nap 24 órájára vetített mérésátlag is határértéken túli számot mutat.

A Környezetvédelmi Őrség igazgatója, Laurentiu Cincea elmondta, az Azomurest idén kétszer büntették meg, 50.000 és 20.000 lejes bírsággal, az ammónia-szennyezés miatt. Ugyanakkor hozzátette, hogy egyik büntetést sem fellebbezték meg.

Az Azomures szóvivője, Ovidiu Maior nyilatkozatában elmondta, az ammónia-szennyezés technikai okok miatt következett be, hiszen nemrég az elmúlt 15 év legjelentősebb technikai vizsgálatát végezték el a kombinátban. A büntetést a gyár már ki is fizette.

Maior hozzátette, nem gondolják úgy, hogy az ammónia-szennyezés bármilyen veszéllyel lehet a marosvásárhelyiek és a környező falvak lakóinak egészségére.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: citynews.ro, Fotó: marosvasarhelyi.info

    Share this post

    PinIt
    scroll to top