250 szabad állás és 6 szakmai felkészítő a Maros Megyei Munkaerő-ügynökségnél

allasborze_adevarul.ro250 szabad állást hirdetnek erre a hétre a Maros megyei munkáltatók, adja hírül a Maros Megyei Munkaerő-ügynökség.

A legtöbb személyt – 50 dolgozót – eladási ügynökként alkalmaznak, de szükség van szakképzetlen munkaerőre a szilárd és félszilárd termékek csomagolásában, továbbá a kerámiaiparban és textiliparban is.

A teljes lista az ügynökség honlapján tekinthető meg.

A Maros megyei közintézmény ugyanakkor szakmai képzéseket is tart, a munkaerő-piac igényeinek megfelelően, az Oktatási Minisztérium elismerésével. Jelen pillanatban 644-en iratkoztak fel a felkészítőkre. Az érdeklődők ugyanis 6 képzés közül választhattak: humán erőforrás ellenőr, szakács, víz- és gázszerelő, könyvelő, valamint manikűrös és pedikűrös szakterületen. A felkészítők díjmentesek, és a felszerelést is ingyen adják – nyilatkozta Reghina Fărcaş, a Maros Megyei Munkaerő-ügynökség igazgatója.

Hozzátette, megyénkben a munkanélküliségi ráta csökkenőben van, ami azt jelenti, jelen pillanatban 13 ezer 800 munkanélkülit tartnak nyilván, és a mutató 5,67%-os.

Forrás: citynews.ro / muresnews.ro

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top