2500 euró havi fizetés a repülőtér új igazgatójának

A Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér Közigazgatási Tanácsának új elnöke 2500 euró nettó fizetésben részesül, havonta – áll a mandátumra vonatkozó szerződésben, amelyet az újonnan kinevezett vezető és Maros Megyei Tanács között köttetik.

marosvasarhelyi_repuloterA Megyei Tanács megbízásából, egy munkaerő-toborzással foglalkozó cég tett javaslatot az új igazgató kilétére, Vladimir Mihai Vasilescu személyében. Ennek kapcsán hoznak majd döntést a politikusok, a holnapra tervezett Megyei Tanács-ülésen.

A Közigazgatási Tanács volt vezetője, Mihai Poruţiu, aki tavaly mondott le tisztségéről, elégedetlenségét fejezte ki az új vezető havi bérére nézve. Ugyanakkor azt nyilatkozta, a repülőtér menedzserének helyi személyiségnek kellene lennie, akinek van fogalma a realitásoktól, kellő mértékben erős az irányításhoz és rendfenntartáshoz, továbbá van szava a többiek felett.

Vasile Filimon, demokrata-liberális (PD-L) képviselő elmondta, társalgott már Vasilescuval, és megtudta, poggyászhordótól munkapontvezetőig szinte mindenféle funkciója volt a Tarom légitársaságnál, Ciprusban. „A Taromnál nőtt fel. És a WizzAirnél is megfordult már.” – nyilatkozta Filimon, aki szerint a Transilvania légikikötő új vezetősége képtelen lesz továbbfejleszteni az intézményt.

Az aláírásra kerülő megállapodás a fejlesztésekre is nagy hangsúlyt fektet. Amennyiben nem sikerül a feltételeknek eleget tenni, még nem jár érte szerződésbontás. Viszont a Megyei Tanács fenntartja magának a jogot a havi bér értékének a módosítására, azaz visszavéghatja a fizetést, ha a leszerződtetett fél nem teljesíti az elvárásokat.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: citynews.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top