29 napos előzetes letartóztatás alatt a diák, aki hagyta a barátját a kocsiban égni

Şerban Popát, a marosvásárhelyi Papiu Ilarian Gimnázium 19 éves diákját, aki november 19-én éjjel súlyos közúti balesetet okozott, 29 napos előzetes letartóztatásra ítélték. Az ítéletet december 1-én mondta ki a Törvényszék.

Mint ismeretes, a balesetben szörnyű körülmények között vesztette életét Şerban Popa barátja, a 18 éves, szintén a Papiu Ilarian Gimnáziumba járó Tudor Rusu, aki szénné égett a már összeroncsolódott autóban.

Daniel Oltean, a Megyei Törvényszék melletti Ítélőtábla szóvivője úgy nyilatkozott, november 30-án a vétkes sofőrt 24 órás előzetes fegyházbüntetésre ítélték, ellene pedig szándékos emberölés és a tetthely elhagyásának vádjával indítottak eljárást.

Oltean hozzátette, a nyomozások eredményeiből kiderült, a november 19–20. közötti éjszakán bekövetkezett balesetnek ténylegesen Şerban Popa volt az okozója. A fiú elhagyta a baleset helyszínét annak ellenére, hogy a korlátnak csapódó és meggyulladt járműben egy másik, sérült személy is tartózkodott – fejtette ki az ügyész.

A bonctani leletek alapján, az áldozat alkoholt fogyasztott, amikor beült a barátja személygépkocsijába, a baleset következtében pedig eltörte a karját. A fiú halálát azonban egyértelműen a súlyos égési sérülések okozták.

A rendőrök ugyanakkor azt is megállapították, hogy nyolc órával a szerencsétlenség után a 19 éves újonc sofőr vérében 0,28 grammnyi tiszta alkohol volt.

Előzményeket ebben a korábbi bejegyzésünkben olvashatnak.

Share this post

PinIt
scroll to top