29 napos letartóztatás alatt van a két gyanúsított

A nyárádkarácsoni gyilkosságok gyanúsítottjait 29 napos ideiglenes letartóztatásra ítélte a Megyei Törvényszék – nyilatkozott Dan Oltean ügyész. Az ákosfalvi Jankó Istvánt a Maros megyei ügyészek, a székelykeresztúri Dobondi Öcsit a Hargita megyei illetékesek tartják fogva.

A két gyanúsított múltja sem tiszta: mindkettő volt már börtönben lopás és a magánszféra megsértése miatt. Jelenleg egy mezőgazdasági farmon dolgoztak Nyárádkarácsonban, így kerültek kapcsolatba a faluval és az áldozatokkal.

Új adatok nem bukkantak fel, de tovább folytatják a nyomozást. A vádlottak azt állítják, csak ők ketten követték el a bűncselekményeket, ez viszont nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy mégis többen voltak. Emiatt a kihallgatások is folytatódnak. A nyomozás fő célja, hogy minden lehetséges adatot begyűjtsenek és megtalálják a gyilkos fegyvereket – tette hozzá Dan Oltean.

A gyanúsítottak látszólag még nem mérték fel cselekedeteiknek súlyosságát – egészítette ki az ügyész. Habár teljes mértékben máig sem vallották be tetteiket, a vádlottak egymást okolják a következményekért.

Slavic Andrea

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top