3.2 millió euró a Somostető korszerűsítésére

A marosvásárhelyi Somostető hamarosan rendkívül vonzó idegenforgalmi ponttá fog válni. Szerdán, május 16-án a Központi Terület-fejlesztési Ügynökség gyulafehérvári székhelyén aláírták a „Marosvásárhelyi Somostető szabadidős közterületei korszerűsítése és újrarendezése” elnevezésű projekt finanszírozási szerződését.

A finanszírozási szerződés előírja, hogy a következő 36 hónapban a Somostetőt korszerűsítsék és egyedi szabadidős helyeket nyújtson, amely egyre több helybeli polgárt és külföldi turistát vonzzon. A projektet a Regionális Operációs Program alapjaiból finanszíroznák, 5.2-es intervenciós főterület, amelyet a regionális idegenforgalmi infrastruktúra korszerűsítésére jelöltek ki, összértéke 3.202.272,72 euró.

A vissza nem térítendő finanszírozásból a következőket valósítják meg: a szabad idő eltöltési lehetőségeinek változatossá tétele, a nyári színpad újrarendezése, a kisvonat bővítése és korszerűsítése, a különböző sporttevékenységekre alkalmas területek rendezése (gördeszka-, mountain bike pályák), a meglévő gyalogossétányok és úttestek felújítása, ökológiai parkolók létrehozása.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top