3 millió euró Erdőszentgyörgynek, az utak rehabilitálására

A Maros megyei Erdőszentgyörgy több mint 3 millió euró értékű támogatást nyert el, összesen 14 utca rehabilitálásához. A helyi önkormányzatnak sikerült megszereznie a projekt anyagi finanszírozását, a februári hónap végén pedig a felek már alá is írták a szerződést.

A meg nem térítendő pénzösszeget a Regionális Operatív Program keretén belül utalják át a városnak, a beruházás által ugyanakkor 45 ideiglenes munkahelyet is teremtenek a munkálatok kivitelezése alatt.

A projekt véglegesítésére 16 hónap áll Erdőszentgyörgy rendelkezésére, ezidő alatt pedig összesen 7,39 kilométernyi utat korszerűsítenek a településen. A projekt érvénybe léptetésével a tulajdonos – a helyi önkormányzat arra vállalkozik, hogy csökkenti a teher- és személyszállítás költségeit, a szállítás idejét, valamint a levegő és a víz szennyezésének fokát.

Ugyanakkor az utak felújításával azt remélik, fellendül a helyi magánvállalkozások versenyhelyzete, a munkaerő mobilitásának mértéke és a közbiztonság, valamint az utak forgalmi biztonsága.

Az erdőszentgyörgyi projekt immár a 17-ik, amely a Közép Régió útjainak a rehabilitálást érinti, az Operatív Program által. Összességében, a 17 beiktatott projekt által 228,39 kilométernyi megyei utat korszerűsítenek, 6,43 kilométeren létesítenek terelőutakat, valamint 21,625 kilométeren belvárosi útszakaszokat rehabilitálnak.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top