3 millió lej a Maros megyei infrastruktúra helyreállítására

Az árvizek miatt megrongálódott infrastruktúra felújítására 3 millió lejt utalnak ki Maros megyének abból az 51,5 millióból, amelyet a Kormány erre a célra értékesít országszerte.

Az augusztus 30.-i ülésen döntöttek a pénzösszeg kiutalásáról, amelyet az utak, hidak, gátak vagy beázott oktatási intézmények rendbetételére használhatnak az igénylő települések.

A kapott 3 millió lejből 1 millió a Megyei Tanácshoz kerül, a közutak javítása céljából. A maradék 2 milliót 18 megyei település között osztják el – nyilatkozta Mircea Munteanu, a Maros megyei Prefektúra irodaigazgatója. Felmérték a megye településeiben a károkat, hogy lássák, a jelentések között van-e csalás, illetve jogtalan segélykérés.

Nyárádkarácsonban például 760 házat jelentettek, amelyet természeti csapás ért, de alaptalanul – folytatta az illetékes. Mircea Munteanu még hozzátette: a kiutalt pénzt az utak, hidak, gátak és a társadalmi-gazdasági épületek rendbetételére fogják felhasználni. Ez utóbbi értelmében Szováta például 5000 lejt kap majd, Bátos pedig 75000-et.

Share this post

PinIt
scroll to top