Iohannis Dragneáról: Nyilvánvaló, hogy le kell mondania, nem is kellett volna odáig jutnia

Klaus Iohannis államelnök szerda este azt nyilatkozta Ploieşti-en, „nyilvánvaló” hogy Liviu Dragneának le kell mondania a képviselőház elnöki tisztségéből.

„Azt kérdezték önök, hogy követtem-e az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székhelye előtti cirkuszt. Nem feltétlenül követtem, de annyira tele volt vele a sajtó, hogy nem lehetett elkerülni. Nyilvánvaló, hogy le kell mondania, nem is kellett volna odáig jutnia, nem hogy lemondjon. Azt hiszem, hogy az ilyen mártírkodásos cirkusz és így tovább, nem tesz jót a román demokráciának” – mondta Iohannis Ploieşti-en.

Az államelnök elmondta, hogy „érdekes” kérdéseket tesznek fel neki más országok elnökei, akik nem értik, hogy tűrik el a románok az ilyen helyzeteket.

„Gondolhatják milyen érdekes kérdéseket tesznek fel más országok elnökei, akikkel hetente találkozom. Az emberek nem értik, hogyan juthattunk idáig, és elég nehéz elmagyarázni, hogy miért tűrnek el a románok ilyen hozzáállást az állam élén. Remélem hamarosan megoldódnak a gondok” – tette hozzá Iohannis.

Arra a kérdésre, hogy zavarják-e az ilyen típusú kérdések, az államelnök tagadta, de elmondta, hogy „kellemetlen” amikor az ország második és harmadik legfontosabb emberének bűnügyi problémáiról faggatják őt.

„Nem zavar, mert én Romániát képviselem, minden románt, és büszke vagyok, hogy Romániát képviselhetem, de nem kerülhetem el az ilyen kérdéseket. Annak ellenére, hogy találok a jogállammal kapcsolatos válaszokat, mégis kellemetlenek azok a kérdések, hogy miként lehetséges, hogy az ország második és harmadik embere bűnvádi kivizsgálásokba keveredik” – tette hozzá Iohannis.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top