40 millió lejes kölcsönt venne fel a Megyei Tanács

A Maros Megyei Tanács vezetősége 40 millió lejes hitel felvételét tervezi, amelyből két elkövetkező projekt kivitelezési költségeihez járulhatnak hozzá.

A motoros sportoknak szánt autópark és a Maros megyei szilárd hulladékok integrált menedzsment-rendszerét kidolgozó projekt megvalósítására a megyei hatóságok már elnyerték a meg nem térítendő uniós támogatást, azonban az összeghez nekik is hozzá kell járulniuk. Ezt pedig az 5 évre leszerződtetett kölcsön által oldanák meg.

A Megyei Tanács képviselői szerint, a szóban forgó projektek kivitelezéséhez összesen 63,8 millió lejt kell pótolniuk, amelyből közel 49 millió lejre lenne még szükség.

2010. május 13-án írták alá a felek a motoros sportoknak szánt autóparkra vonatkozó finanszírozási szerződést. A projekt összértéke közel 55,8 millió lej, amelyből 24,4 milliót jelent a meg nem térítendő támogatás, a Megyei Tanácsnak pedig a maradó összeget – 31,4 millió lejt kell fedeznie.

2010. június 30-án a szilárd hulladékok integrált menedzsment-rendszerét tartalmazó projekt finanszírozási szerződését is aláírták. A projekt összértéke meghaladja a 223,6 millió lejt, a Megyei Tanács pedig 32,4 millió lejjel járulna hozzá a költségekhez.

A 40 millió lejes hitel felvételéről az október 27-i tanácsülésen tárgyalnak majd és hoznak végső döntést a képviselők.

Share this post

PinIt
scroll to top