40 milliót kölcsönözne a Megyei Tanács

penzA Maros Megyei Tanács 40 millió lejes hitel felvételét fontolgatja. Az összeggel a megye érdekeit szolgáló projektek pénzügyi támogatásához járulnának hozzá, amelyek nagy hányadát az Európai Unió finanszírozza, meg nem térítendő pénzforrásokból.

A tanácsosok a március 28-án tartandó tanácsülésen hoznak majd döntést a hitelezés felől. Amennyiben rábólintanak, a 40 milliós kölcsönt a megyének 10 év alatt kell majd visszafizetnie.

Az elgondolás szerint, az összegből a motoros sportokra alkalmas autópark és a szilárd hulladékok integrált menedzsment-rendszere tervben szereplő korszerű szeméttároló kivitelezését, valamint a 135-ös megyei út Sóvárad-Nyárádmagyarós szakaszának a rehabilitálását vinnék véghez.

2010. május 13-án került aláírásra a „Motoros sportokra alkalmas autópark” projekt finanszírozási szerződése, amelyet a Maros Megyei Területi-Közigazgatási Egység és a Turisztikai és Regionális Fejlesztési Minisztérium kötött meg. A beruházás értéke közel 58,2 millió lej, amelyből a Megyei Tanácsnak majdnem 34,6 millió lejt kell állnia.

A „Szilárd hulladékok integrált menedzsment-rendszere Maros megyében” projekt finanszírozási tervét 2010. júniusában írták alá. A beruházás értéke meghaladja a 223,6 millió lejt, ebből a Megyei Tanácsnak közel 32,5 milliót kell biztosítania.

A „135-és megyei út Sóvárad-Nyárádmagyarós közötti szakaszának rehabilitációs és korszerűsítési  terve” 2011. decemberében került aláírásra, ennek összértéke eléri az 56,4 millió lejt. A projekt kivitelezéséhez, a Megyei Tanácsnak közel 2 millió lejt kell pótolnia az össz-költségekhez.

Share this post

PinIt
scroll to top