42 ezer magyar könyvet szállított a Jobbik IT Csángóföldre

Egy kamionnyi magyar nyelvű könyvet juttatott el a Jobbik Ifjúsági Tagozata Csángóföldre. A nemzeti radikális párt fiataljai szervezésében, áprilisban indult I. Wass Albert Könyvgyűjtő Akció a napokban ért a végéhez.

Az országos szintű megmozdulás keretén belül több mint 42 ezer könyvet juttatott el a szervezet Csángóföldre. A Jobbik IT több száz aktivistáján kívül a gyűjtésben országszerte több száz civil ember vett részt, adta támogatását.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat – amely fél év alatt Magyarország egyik legnagyobb ifjúsági szervezetévé nőtte ki magát – megalakulásakor sok más mellett a karitatív tevékenység fontossága mellett is hitet tett, ezért határoztak úgy áprilisban, hogy könyveket gyűjtenek, majd juttatnak el az erre leginkább rászoruló határon túli vidékre.

Az I. Wass Albert Könyvgyűjtő Akció során a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének Lábnyikon átadott több ezer könyv nagy segítséget nyújt azon csángó települések számára, ahol még őrzik a magyar nyelv értékeit. Az összegyűlt 42 ezer könyv között rengeteg a tankönyv, a regény, az irodalmi vagy történelmi témájú olvasmány, valamint a kisebbeknek szóló kifestő is. Ezek a kiadványok Lábnyikon kívül 23 másik csángó faluban támogatják majd a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének munkáját.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata továbbra is folytatja az ehhez hasonló célú karitatív tevékenységét, mellyel hozzájárulnak a magyar kultúra fennmaradásához.

Share this post

PinIt
scroll to top