5000 lej a rákbeteg gyerekeknek, a színházkedvelők jóvoltából

Azon marosvásárhelyiek, akik pénteken megnézték a „Házasság” című darabot a Nemzetiben, egy jótékonysági akcióban is résztvettek.

A Szamaritánusok Egyesülete által szervezett, és a színház által támogatott „Fogjunk össze az életért folyó harcban” nevet viselő esemény ugyanis megtöltötte a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermét.

Mint ismeretes, a marosvásárhelyi egyesület gyűjtést szervezett a Megyei Sürgősségi Kórház keretén belül működő, dr. Baghiu Despina Maria professzor által vezetett Onkológiai-Hematológiai Klinika rákbeteg gyerekeinek a megsegítésére. Ennek értelmében, december 2-án, este 7 órai kezdettel, a Nemzeti Színház nagytermében N. V. Gogol: Házasság című darabját játszodták. A karitatív színdarabra váltott jegy ára 10 lejbe került.

A marosvásárhelyiek pozitív hozzáállással fogadták a jótékonysági akciót, amelynek során 5000 lej gyűlt össze a színház pénztáránál. Váry Florentina, a Nemzeti Színház közkapcsolati felelőse úgy nyilatkozott, az összeget Varga Zsigmond, a Szamaritánusok Egyesületének képviselője már át is adta a klinikának. A pénzügyi támogatást a rákos gyerekek kórházi körülményeinek a javítására fordítják.

Váry hozzátette, a pénzösszegért köszönettel tartoznak mindenkinek, aki bekapcsolódott a gyűjtésbe. Ugyanakkor azt reméli, hogy a rendezvény sikere újabb hasonló gyűjtéseket is eredményez, amelyekben szintén számítanak a nagyérdemű támogatására.

Share this post

PinIt
scroll to top