70 iskolaigazgatót váltanak le ősztől

A Maros Megyei Főtanfelügyelőség 70 iskolaigazgatót cserél le Maros megyében, az összes 345 iskolaigazgatóból. Ezek alapján ősztől 70 igazgató veszti el beosztását, őket új igazgatók váltják fel egészen addig, amíg versenyvizsgát nem hirdetnek a helyekért.

Dorin Florea, a PDL alelnöke a napokban aggályait fejezte ki a város és a megye iskolai intézményeiben politikai kritériumok alapján végbement igazgatócserék kapcsán. A polgármester hangsúlyozta, hogy ilyen cserékre nem került sor az előző kormányzás alatt, mindössze elvétve, és kizárólag szakmai kritériumok alapján.

A Maros Megyei Főtanfelügyelőség képviselői szerint azonban szó sincs politikai intézkedésről, az említett iskolaigazgatóknak lejárt a mandátuma, és azokat nem újítják meg.

„Ami a politikai kérdést illeti, nincs adatbázisunkban adat arra nézve, hogy az igazgatók milyen politikai pártokba tartoznak. Senkinek nem róttunk fel semmit, minden Maros megyei igazgató jelesen teljesített az elmúlt tanévben. Nem váltom le őket, lejárt a mandátumuk. Megújítjuk a mandátumot vagy sem. Akinek nem, annak a helyébe ideiglenes személyt nevezünk ki, a versenyvizsga kihirdetéséig.” – nyilatkozta Stefan Somesan főtanfelügyelő, írja a Citynews.ro.

Share this post

PinIt
scroll to top