A „fenyegetés” valóra vált: összegyűjtik a szabálytalanul parkoló autókat

Korábbi  bejegyzésünkben még a törvény érvénybe léptetéséről volt szó, ezúttal már a tettekről számolunk be: több tíz személygépkocsi-tulajdonos maradt autója nélkül, mert a nem megengedett helyen parkolt, illetve állomásozott.

A Forgalmi Rendőrség a Közrendészet illetékeseivel figyelemmel tartja a város utcáit. Akit pedig szabálytalanul parkolni vagy állomásozni találnak, lefényképezik és lefilmezik az autóját. Részletes dokumentációt állítanak össze a begyűjtött adatok alapján, majd kiadják a parancsot a jármű elszállítására. Ezt a Salubriserv hajtja végre – nyilatkozott Valentin Bretfelean, a Közrendészet végrehajtó igazgatója. Hozzátette, a dokumentáció azért szükséges, hogy utólag bizonyítékként szolgáljon a törvényszegésre.

Ami a pénzbírságot illeti, az árak még mindig magasak: 230 lejt kell fizetni csak a gépkocsi visszaszolgáltatásáért, ezen kívül pedig 50 lejt napjára a raktározásért. És, hogy ha ez még nem lenne elég, az összeghez hozzájön a szabálytalan parkolásért járó, 100 és 500 lej között terjedő büntetés is.

Szóval, érdemes tehát odafigyelni, hová állunk meg és hol parkolunk le autónkkal, hacsak nincsenek fölösleges 100 lejesek a zsebünkben…

Share this post

PinIt
scroll to top