A Budapesti Operettszínház megaprodukciója a Vásárhelyi Forgatagon

Egy igazi különlegességgel érkezik a 6. Vásárhelyi Forgatagra a Budapesti Operettszínház. A halhatatlan komponista, Kálmán Imre 1928-ban Bécsben, majd Budapesten bemutatott s majd méltatlanul elfeledett darabját, A chicagói hercegnőt hozza el a társulat városunkba a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közreműködésével.  Az előadást háromszor is eljátsszák, hogy mindenkinek lehetősége legyen megnézni a megaprodukciót.

A Budapesti Operettszínház megaprodukciója a Vásárhelyi Forgatagon

A darabban Kálmán Imre a dzsessz és az operett összeházasításával kísérletezett, amelyből egy igazán különleges alkotás született. A történet szerint Mary, az elkényeztetett amerikai milliomoslány, fogadást köt barátnőjével, az ugyancsak dúsgazdag Edith Rockefellerrel, hogy melyikük tud európai útjuk során valami olyan különlegességet vásárolni, ami pénzért talán nem is kapható. A tét egymillió dollár. Az utazás során Mary megismerkedik Borisszal, egy képzeletbeli kelet-európai kis ország, Sylvária attraktív trónörökösével, és viharos találkozásukkal kezdetét veszi a világrendszerek küzdelme. A gazdag amerikai lány megvásárolja és átrendezi a reménytelen adósságokkal küszködő Sylvária uralkodói palotáját, de titokban Borisz szerelmére pályázik, a férfi pedig önbecsülését és kulturális hagyományait igyekszik megőrizni a mindent elsöprő tengerentúli befolyással szemben.

Charleston vagy csárdás, pénz vagy monarchia, amerikai életstílus avagy európai tradíciók – ezek a darab alapkérdései, amelyek természetesen a mű zenei anyagában is megjelennek. A színpadon egy jazz- és egy népi zenekar segítségével az amerikai jazz számok mellett klasszikus operett melódiák éppúgy felcsendülnek, mint cigány- és népzenei ihletettségű dalok – a 7óra7 kritikája szerint a nézők „egy valódi zenésszínház-történeti pillanatnak lehetnek szem-és fültanúi”.

A Budapesti Operettszínház megaprodukciója a Vásárhelyi Forgatagon

Dolhai Attila/Hommonay Zsolt, Bodrás Barbara/Fischl Mónika, Dancs Annamari, Szulák Andrea – csupán néhány név, akiket láthatunk a színpadon. A Budapesti Operettszínház POSZT-díjas, több mint száz fős megaprodukciójára már kaphatóak a jegyek a jegymester.ro/biletmaster.ro oldalon, illetve augusztus 24-től a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jegypénztárában is. A jegyek 60 lejbe kerülnek.

A társulat három alkalommal, augusztus 31-én 19 órától illetve szeptember elsején 15 és 19 órától játssza az előadást a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében. A főszerepekben augusztus 31-én 19 órától és szeptember elsején 15 órától Dolhai Attila és Borbás Barbara, illetve szeptember elsején 19 órától Homonnay Zsolt és Fischl Mónika látható.

Share this post

PinIt
scroll to top