A Digitális Maros projekt leállítása miatt dúl-fúl a polgármester

foter.4_ms.infoDorin Florea, Marosvásárhely polgármestere háborúba hívta az Helyi Tanács RMDSZ-es és USL-s tagjait, amiért blokkolni „merték” a Digital Mureş – Digitális Maros projektet.

A városfő sajtótájékoztató keretében kijelentette, erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy kicsitől a nagyig, „gyerektől a felnőttig, mindenki ismerje meg az akadályokat, amelyek a városban léteznek, és hogy mily módon változott a Helyi Tanács a rosszindulat szörnyű csoportosulásává, kulturálatlansággá, ami soha nem létezett. Minekutána a lakosság önállóan nyilatkozhat…”

Hozzátette, a tanácsosok nem tesznek egyebet, mint szövetkeznek a polgármester és a város ellen.

A Marosvásárhelyi RMDSZ sajtóközleményben reagált a vársofő szavaira, úgy nyilatkozva, a Digitális Maros olyan terv, amely „fölösleges költségekhez vezetne”, és „a helyi költségvetés súlyosbítását jelentené”. Ezért nem támogatják azt, a jelenlegi formájában. Ellenben kitartnak azon kutatási tervek mellett, amelyeket „az egyetemeink nyújtottak be a Digitális Város projekt sikeressége érdekében. Ezeket a terveket sokkal kisebb befektetéssel is meg lehet valósítani, akár saját pénzforrásból.” – fogalmaztak az RMDSZ képviselői.

A szövetségi képviselők úgy vélik, amennyiben ez a projekt jelentené a város jövőjét, súlyos probléma állna fenn. Ennek kiküszöbölésére az RMDSZ azt javasolta a polgármesternek, a Helyi Tanáccsal együtt foglalkozzon inkább a városban lévő befektetőkkel, hogy ne kényszerüljenek továbbállni, mint ahogyan ez az E-Onnal és a Romcabbal történt.

„Beruházásokra van szükségünk Marosvásárhelyen, amelyek a hosszútávú fejlődést biztosítják, munkahelyeket jelentenének a fiatalok számára, és hozzájárulnának a marosvásárhelyiek jólétéhez.” – olvasható a közleményben.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top