A Facebook saját okostelefonnal rukkolhat elő jövőre

Saját okostelefonnal rukkolhat elő már jövőre sajtóértesülések szerint a Facebook közösségi portálra épülő birodalom.

A The New York Times névtelen forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a közösségi platform megkezdte az okostelefonok világában jártas mérnökök felvételét. Ezzel egybevág az is, hogy a Facebook nemrég elismerte, hogy szeretne részesedni abból a piacból, amelyet a mobilhasználók világszerte egyre növekvő tábora jelent.

A cég – amely nemrég jelent meg a tőzsdén – a közelmúltban indította el saját, mobilalkalmazásokat kínáló első üzletét. Az App Center oldalon linkek találhatók az Apple és a Google Android-boltjaiban kapható Facebook-alkalmazásokhoz. A fejlesztők azonban nemsokára már olyan alkalmazásokat írhatnak, amelyeket kizárólag a Facebook üzletében fognak értékesíteni.

A Facebook korábban az iPhone és más okostelefonokon dolgozó szakembereket toboroz az alapító Mark Zuckerberg amiatti félelmében, hogyha nem kezd el hamarosan mobilkészülékeket gyártani, a közösségi hálózat nem lesz más, csak egy alkalmazás más platformokon – közölte a BBC hírportálja.

Vannak olyan értesülések is, amelyek alapján a közösségi portálra épülő birodalom titokban már 2010-ben telefonfejlesztésbe kezdett, de az a projekt félbeszakadt.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: MTI

    Share this post

    PinIt
    scroll to top