A gyámjaik is bántalmazzák

Ezt állítják azok a gyerekek, akiket egy nyárádszeredai házaspár nevel. Az 5 és 20 év közötti lányok feljelentést tettek a Gyerekvédelmi Hatóságnál, és a Pro Europa Ligánál is.

A gyámszülők által nevelt lányok különböző felvételekben örökítették meg és mesélik el, hogy milyen szörnyűségeken mentek keresztül. Habár az örökbefogadásukkor a házaspár megígérte, hogy soha többé nem fogja őket megütni senki, mégis gyakran éri őket ismételten úgy fizikai, mint szellemi bántalom – panaszolta az egyik lány. Hozzátette, nem tudja tovább elviselni, ahogy a testvéreit verik, neki pedig megszabják, mikor tisztálkodjon. Nem kaphat sampont, sem fogkefét vagy fogkrémet, sőt ha a gyámoknak olyan kedve akad, a földön altatják. A lány azt is megelégelte, hogy gyámapja ittasan jön haza, és rajtuk űzi ki a bosszúját.

Állítólag a gyerekek tettek még feljelentést, de nem történt semmi. Most ezt is kivizsgálják a Gyerekvédelem és a Pro Europa Liga illetékesei. Ugyanakkor utánajárnak az ügynek és kiderítik, valóban igazak-e a lányok állításai. Amennyiben pedig bebizonyosodik, hogy a gyámok tényleg bántalmazzák a fiatalokat, komoly következményekkel számolhatnak – nyilatkozott Smaranda Enache, a Pro Europa Liga elnöke.

Share this post

PinIt
scroll to top