A gyerekeknek is lesz saját fesztiválja

gyerekek-jatszanakA Nemzetközi Gyermeknapot a Megyei Gyerekfesztivál formájában ünneplik meg idén, Mora Ákos, nemzeti-liberális szenátor szervezésében. A politikust a Vatra Saşilor Egyesület – Segesvár környezetében működő önkormányzatok társulása támogatja.

A kezdeményezésnek köszönhetően, a gyerekeknek is lesz saját fesztiválja. Az esemény június 8–9. között kerül megszervezésre, a Maros megyei Dános településen, a Drakula Komplexum környezetében.

A rendezvény szabadtéri játékokat, szórakoztató és oktató programokat tartalmaz, emellett sportmérkőzésekre, lovaglásra, repülésre is alkalom adódik, könyv- és játékvásárral egybekötve.

A kicsik továbbá Lala Band koncertjének is örülhetnek, állatokat csodálhatnak, és néptánc együttesek, fúvósok is szórakoztatják őket.

Az önkormányzatok jóvoltából, a megmérettetéseken kiválóan teljesítő gyerekeknek díjakat adnak át, az ünnepi gálán.

„Azért választottuk Dánost a fesztivál helyszínéül, mivel a 7 Közép Régió központjában található, a célunk pedig az, hogy a rendezvény majd átlépje a megye határait. Abból kiindulva döntöttünk a szervezés mellett, hogy több szülő is rákérdezett, Romániában miért van oly kevés gyerekeknek szánt program, a fejlettebb, kulturáltabb országokhoz képest. Így hát összefogtunk, és megszerveztük a fesztivált.” – részletezte Mora Ákos.

A rendezvény a 14 éven aluli gyerekeknek szól.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top