A gyógyszertárak tiltakoznak a Megyei Biztosítóház ellen

Mivel a Biztosítóház szinte egy éve nem törlesztette az ártámogatott és ingyenes gyógyszerek értékét a város különböző gyógyszertárainak, ez utóbbiak tiltakozási akcióba kezdtek: egy plakátot függesztettek ki minden gyógyszertár bejáratához, amelyen feltüntették, hány napja késik a Biztosítóház az összeg kifizetésével.

A főtér egyik gyógyszertárának ablakán ez a felirat áll: a Romániai Gyógyszerészeti Kamara tájékoztatja a lakosságot, hogy ezt a gyógyszertárat 257 napja nem fizette ki a Biztosítóház.

A Maros Megyei Gyógyszerészeti Kamara képviselői úgy nyilatkoztak, a feliratok addig lesznek aktualizálva és kifüggesztve, amíg a Biztosítóház nem adja meg az adósságát a gyógyszertáraknak.

Iustina Vas, a Megyei Gyógyszerészeti Kamara elnöke úgy nyilatkozott, kilenc hónapja nem kaptak pénzt a Biztosítóháztól a kedvezményes és ingyenes gyógyszerek költségeinek fedezésére. Emiatt esély van arra, hogy hamarosan a betegek nem fogják megtalálni a gyógyszereiket a polcokon, mert nincs pénz ezek megvásárlására.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top