A kórház körüli földért folyó harc blokkolja a Megyei Tanács terveit

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Maros Megyei Tanács között folyó bírósági per negatív hatással van a Maros Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-osztályának a rehabilitálására, a Megyei Tanács által megnyert projektet ugyanis uniós pénzalapokból finanszírozták.

Mindez azért, mivel a bírósági ügy a kórház körüli terület tulajdonosi jogáért folyik, a területen pedig ott található a Megyei Kórház is, amelyre jelen pillanatban a korszerűsítési projekt vonatkozik.

A kórház parkolójának felújítási tervét is visszavonta a Megyei Tanács, éppen ebből az októl kifolyólag. Az önkormányzat a február 24-i tárgyaláson elnyerte ugyan a földterület birtoklási jogát, de Lokodi Edit Emőke, Megyei Tanács-elnök megtámadja a bírói végzést. Így a harcnak még messze sincs vége.

Miután a projekt kivitelezését visszavonta a tanács a tegnapi ülésen, Mora Ákos tanácsos úgy nyilatkozott, függetlenül attól, hogy kinek a tulajdonába kerül, a kórház parkolóját mindenképp fel kell újítani, mivelhogy az a közérdeket szolgálja. Hozzátette, egyáltalán nem normális, hogy félbeszakítják a beruházásokat. A parkoló ugyanis szinte már használhatatlan állapotban van. Ezért jó lenne, ha nem sokáig napolnák el annak megjavítását, mert bárki is tegye azt, a polgárok érdekében teszi – nyomatékosított Mora Ákos.

Share this post

PinIt
scroll to top